motivum-11

Kik vagyunk?

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség (WMASz) non-profit szervezet, amelynek célja a magyar örökség megőrzése, és a helyi közösségben a magyar kultúra iránti jobb megértés és komolyabb elismerés kialakítása. Az 1984-ben alapított Szövetség kulturális, oktató és társasági programokkal szolgálja a magyar származású és a magyar kultúra iránt érdeklődő embereket.

The Hungarian American Association of Washington is a non-profit organization dedicated to preserving Hungarian heritage and to creating better understanding and appreciation of the Hungarian culture in the community.  Founded in 1984, the Association serves people of Hungarian descent and those interested in Hungarian culture with educational and social events. 

seattle_kerry_park
motivum-11-green

Vezetőség

Picture1

Vankova Zsuzsanna

Elnök

Vankova Zsuzsanna Marosvásárhelyen, Erdélyben született és nevelkedett. Cseh férjével, Alessel 2005-ben telepedtek le az USA-ban. Éltek Floridában, Kaliforniában, Montreálban, Denver-ben és Puerto Ricoban. Zsuzsanna ingatlanértékesítő céget vezet Bellevue-ben. Nagy hódolója a klasszikus- és népzenének, sokat sportol, és szeret áriákat énekelni. Zsuzsanna számára fontos az itt élő magyarok kulturális tevékenységének támogatása: iskola, néptánc, cserkészet, zenei és irodalmi rendezvények, történelmi találkozók szervezése. Zsuzsanna nagy álma és célja - amint az anyagi háttér rendelkezésre áll - egy Magyar Ház vásárlása, amely helyet biztosítana a fent említett tevékenységeknek, és állandó találkozóhelye lenne az itt élő magyar közösségnek.

judit_velcsov

Velcsov Judit

Alelnök

2016. júniusától vagyok a Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség vezetőségi tagja. Hogy miért fontos nekem a magyarság? Először is, mert távol élek Erdélytől, és hiányoznak a fák, a tájak, a természet, a család, a barátok, és a hazám. Szeretném a gyermekeimet egy olyan környezetben felnevelni, ahol magyar szót, zenét, kultúrát tanulhatnak. Másodszor, nagyon fontosak számomra az emberek, akik ugyanazt a viccet, nyelvet értik, mint én. Harmadszor pedig, nekem szükségem van egy helyre, amit a magyar otthonomnak hívhatok, ahol olyan emberekkel találkozom, akik ugyanazt érzik, mint én, és akiknek ugyanolyan kedves a magyar nyelv, mint nekem. Bea, a szövetség egyik tagja, érdekesen megfogalmazta, hogy a magyar kultúrában nem ismertük azt, hogy önkéntes munka. Én itt látom, hogy ennek sokkal nagyobb hangsúlya és ereje van. Össze kell fognunk, hogy a magyar kultúránk, magyarságunk továbbra is tudja vinni a lobbanó lángot. Magyar nép csak egy van!

 

tamas_ragoncsa

Ragoncsa Tamás

Webszerkesztő és információfelelős

Ragoncsa Tamás vagyok, a Szövetség webszerkesztője és információfelelőse. 2008 óta élek az USA-ban, Seattle-be 2013 őszén költöztem feleségemmel, Nórával. Itt született meg két kislányunk, Lili és Linda, akikkel a Magyar Iskola rendszeres résztvevői vagyunk. Szoftverfejlesztőként dolgozom egy informatikai cégnél. Legnagyobb kikapcsolódás számomra a gyermekeimmel töltött idő, valamint szeretek kirándulni és színházba járni.

 

Majoros - Farkas Adrienn

Titkár

Dénes Dezső

Pénztáros