motivum-11

Forgatós Néptáncegyüttes

Üdvözlünk minden kedves Családot és Barátot!

Csatlakozz Te is a Forgatós Táncegyüttes baráti közösségéhez! Tánccsoportunk szeretettel vár minden tánc iránt érdeklődőt, kortól, nemtől, tapasztalattól függetlenül, egyedül, vagy párban.

 

A legfiatalabb csoport, a Magyar Iskola keretein belül működő Ringató, minden második szombaton találkozik 10 órától. Fél éves kortól 3-4 éves korig várja a babákat Carlile-Kovács Flóra, aki lovagoltatókat, csiklandozókat, ölbeli játékokat, népi mondókákat és játékokat tanít a legkisebbeknek és szüleiknek. Ez a csoport nagyon jól előkészíti a magyar nyelv tanulását, fejleszti a ritmusérzéket és testtudatot, és elmélyíti a baba-(nagy)szülő kapcsolatot.

 

A Magyar Iskolával és a Cserkészettel együttműködve meghirdettük a kezdő gyerek néptánc foglalkozást, ami az iskolai órarendben az első összevont óra 4-5 éves kortól kb. 10 éves korig. Ez a csoport is kéthetente találkozik 10 órától, a lelkes kis csoportnak Jávorszky Dóra és Ciceri Attila tanít somogyi táncokat és sok-sok játékot.héten 11 órától találkoznak a haladó gyerekek kb 10-15 éves korig, akiknek már többéves táncos és színpadi tapasztalata van, szintén Dóri és Attila vezetésével. Ő̋k az idén kalocsai és délalföldi táncokat tanulnak.

 

A felnőtt tánccsoport minden héten 11-13 óra között tart próbát. Carlile-Kovács Virág tartja a bemelegítést és a ritmusgyakorlatokat, Horváth Tibor és Gyulai Kati tanít délalföldi táncokat, Jávorszky Dóri és Ciceri Attila pedig marossárpataki székely táncokat.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a haladó gyerekcsoportunkat meghívták a 2018 májusában megrendezésre kerülő San Francisco-i Hungarian Heritage Festival-ra. Már folyik a lelkes felkészülés.

motivum-11-green

Kapcsolat / Helyszín

Vezetők: Carlile-Kovács Flóra és Gyulai Katalin

Helyszín: Overlake Christian Church, 9900 Willows Rd NE, Redmond, WA 98052

Bővebb információ: Forgatos.Seattle@yahoo.com

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian